وعده کلنگ زنی بیمارستان جدید عسلویه/ آقای استاندار! دست نگه دارید
- شناسه خبر: 8618
- تاریخ و زمان ارسال: 24 مرداد 1403 ساعت 18:18
- بازدید : 122
- نویسنده: عسلویه آنلاین
به گزارش عسلویه آنلاین ؛ اخیرا استاندار بوشهر گفته: «ساخت بیمارستان ۱۱۰ تختخوابی عسلویه از مصوبات سفر دوم ریاست جمهوری طی هفته دولت آغاز می شود.»اکنون شهرستان عسلویه دارای دو بیمارستان نبی اکرم وابسته به تامین اجتماعی و سردار سلیمانی وابسته به نیروی دریایی سپاه پاسداران می باشد که میانگین سطح اشغال تخت های آن ها ۳۰ درصد می باشد، به عبارتی در اغلب ایام سال ۷۰ درصد تخت های موجود در آن خالی است.
به نظر می رسد با توجه به کمبود جدی پزشکان متخصص، توسعه و افزایش بهره وری دو بیمارستان فعلی عسلویه، عقلانی تر از ایجاد بیمارستان جدید باشد، وگرنه وجود ۳ بیمارستان در یک شهرستان که هیچ کدام از آنها قادر به ارائه خدمات درمانی مطلوب نباشند و ۷۰ درصد تخت های شان خالی از بیمار باشد، هدر رفت منابع و ایجاد توقعی غیر منطقی است.
بیمارستان هایی که مشکلات شهرستان ها را حل نکرد
پیش از این در خبرها آمده، از سال ۹۲ تا ۱۴۰۰ نزدیک به ۵۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور افتتاح شده و دولت سیزدهم هم ۱۶ هزار تخت دیگر به این ظرفیت نظام سلامت کشور اضافه کرده، اما همچنان سهم مردم از تختهای بیمارستان به عدد ۲ به ازای هر هزار نفر هم نرسیده، درحالیکه در سایر کشورها سهم مردم از تختها ۸ بهازای هر هزار نفر است.
نمونه این بیمارستان های خالی از بیمار، بیمارستان شهدای هسته ای (همجوار با بیمارستان شهدای خلیج فارس) است که اواخر دولت روحانی افتتاح شد، اما تاکنون به دلیل عدم تامین تجهیزات و نیروی متخصص، بهره برداری بیمارستانی از آن نمی شود و صرفا بخش دیالیز در آن قرار دارد.
بیمارستان هایی در حد درمانگاه
از میان بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی در استان بوشهر تنها بیمارستان های شهدای خلیج فارس بوشهر، امام خمینی کنگان و شهید گنجی برازجان میزان اشغال تخت های آن بالای ۷۰ درصد می باشد، اما سایر بیمارستان های استان از دیر و اهرم تا دیلم و گناوه و خورموج تخت های خالی بسیاری دارند و از نظر درآمد- هزینه در وضعیت زیان ده هستند.
آقای استاندار! دست نگه دارید
از این روز، شایسته است استاندار بوشهر درخصوص بیمارستان جدید عسلویه دست نگه داشته و بجای کلنگ زنی آن، برای توسعه و حل مشکلات دو بیمارستان موجود اقدام موثری انجام دهد.
البته واقعیت این است که درخصوص شروع ساخت بیمارستان هایی که مدیریت مطلوب آنها با اما و اگر مواجه است باید وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی مخالفت کنند، اما شوربختانه وزیر برای ماندن به جلب رضایت نمایندگان و تامین خواسته های بعضا غیرکارشناسی آنها وابسته است و دانشگاههای علوم پزشکی هم وقتی عقب نشینی وزارتخانه را در این موارد می بینند، خود را به مخمصه مخالفت نمی اندازند.
وگرنه در مورد برخی بیمارستان ها، شاید اگر بالگردی مجهز خریداری کرد تا بیماران بدحال را فورا به بیمارستان معین منتقل کند، بیشتر از هزینه های سرسام آور ساخت و نگهداری بیمارستان های بدون متخصص به مردم کمک می کند./خلیج فارس