آقای استاندار؛ مطالبات مردم جنوب را بشنوید و کاری کنید
- شناسه خبر: 11235
- تاریخ و زمان ارسال: 7 آذر 1403 ساعت 13:30
- بازدید : 16
- نویسنده: عسلویه آنلاین
عسلویه آنلاین – حجت عبداللهیپور
جنوب استان بوشهر که در خود خوان پرنعمت صنعت را جای داده و در کنار آن بهدلیل برخورداری از ظرفیتها و جاذبههای طبیعی بیبدیل فرصتهای بسیاری را برای توسعه متوازن و اشتغالزایی دارد اما همچنان به دلیل سرپیچی صنعت از اجرای صحیح مسئولیتهای اجتماعی و تعهدات خوددر برابر جوامع پیرامونی و ملزم دانستن خود به اجرای قوانین مصوب در حوزه اشتغال جوانان بومی در صنایع و همچنین کوتاهی متولیان گردشگری در تکمیل زیرساختهای گردشگری این منطقه، توسعه به معنای واقعی در جنوب استان اتفاق نیفتاده است و همین توسعهنیافتگی زمینه بروز خیلی از مسائل و مشکلات را در این منطقه تشدید کرده است.
بیکاری و آفتخیزی و افزایش آسیبهای اجتماعی یکی از رهاوردهای توسعهنیافتگی جنوب استان است. جوانانی که اغلب تحصیلات دانشگاهی دارند، اما چون پارتی ندارند و آقازاده نیستند، باید به شغلهای کاذب و گاه پرخطر روی بیاورند یا بیکار میمانند و برای تحمل شرایط سخت به تفریحات نامناسب و پرآسیب کشانده میشوند. بدونتردید اگر مصوبه نفت در حوزه استخدام نیروهای بومی در صنایع پتروشیمی و شرکتهای نفتی در جنوب استان اجرایی شود، سهم قابلتوجهی از جوانان جنوبی بهویژه جوانان عسلویه و کنگان صاحب شغل میشوند.
از اینرو، از استاندار بوشهر که بر لزوم بهکارگیری جوانان در صنایع تاکید ویژهای دارد و همچنین موسی احمدی نماینده مردم جنوب استان در مجلس شورای اسلامی انتظار میرود که با توجه به حضور صنعت گاز و پتروشیمی در عسلویه و کنگان، برنامههای مؤثری برای ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان این مناطق طراحی و اجرایی کنند. قطعا صنایع با ایجاد کارگاههای آموزشی و تسهیل دسترسی به مشاغل مرتبط با صنعت میتوانند به کاهش بیکاری در این منطقه کمک کند و بخش قابلتوجهی از نیروهای فنی و اداری خود را از بدنه نیروهای بومی استان تامین کنند.
البته بیکاری یکی از معضلات کنونی جنوب است، کمبود زیرساختهای بهداشتی و امکانات درمانی دیگر معضل چالشبرانگیز این منطقه است که متاسفانه بهدلیل کمبودهای درمانی و بهداشتی، ماهانه درمان شمار قابل توجهی از ساکنان و کارکنان شهرهای جنوبی ناتمام میماند و برخی از آنها جانشان قربانی همین کمبودها و نبودها میشود. از این رو، با توجه به جمعیت رو به رشد و حضور خانوادههای صنعتی در کنگان و عسلویه، نیاز به تأسیس و ارتقاء بیمارستانها و مراکز بهداشتی وجود دارد. ساخت بیمارستان جدید در کنگان و بهبود خدمات درمانی از جمله نیازهای فوری است.
کمبود مدارس و امکانات آموزشی نیز از دیگر چالشهای اصلی این منطقه است. با توجه به کمبود بارز مدرسه در جم و عسلویه و کنگان، ضروری است که برنامهریزی مناسبی برای ساخت مدارس جدید و همچنین تأمین امکانات پژوهشی و آموزشی در مراکز آموزشی این شهرستانها صورت گیرد.
فقر فضاها و سالنها و ورزشگاههای ورزشی در جنوب استان، دیگر مسئلهای است که به شیوع آسیبها و ناهنجاریهای اجتماعی در این محیط صنعتی منجر شده است. بدونتردید ساخت ورزشگاههای استاندارد در کنگان و عسلویه و … میتواند ضمن ترویج ورزش و فعالیتهای فرهنگی، کمک شایانی در کنترل آسیبها و آفتهای اجتماعی کند. همچنین، ایجاد مجتمع ورزشی مدرن میتواند فضایی مناسب برای برگزاری رویدادهای ورزشی و فرهنگی فراهم آورد.
توسعه زیرساختهای فرهنگی و هنری نظیر نگارخانه، پلاتو، سینما، کتابخانه و همچنین بهرهبرداری از مجتمع فرهنگی هنری عسلویه دیگر مطالبه جدی مردمان جنوب استان از استاندار و نماینده مردم شهرستانهای جنوبی در مجلس شورای اسلامی است. ایجاد و توسعه این فضاها ضمن مهارتآموزی و پرکردن اوقات فراغت ساکنان و کارکنان جنوب استان به نحو مطلوب، نقش بسندهای را در کاهش آسیبهای اجتماعی خواهد داشت و به توسعه فرهنگی این منطقه منجر خواهد شد.
گردشگری که ابتدای یادداشت هم به آن اشاره شد، در کنار صنعت، ظرفیت کمنظیری برای ایجاد توسعه در جنوب استان است اما متاسفانه زیرساختهای گردشگری در این منطقه همچنان الکن و ناقص مانده است، این در حالی است که در جنوب استان جاذبههای طبیعی و فرهنگی منحصربهفردی وجود دارد که با برنامهریزی هدفمند میتوان انواع گردشگری را از گردشگری فرهنگی گرفته تا صنعتی در این منطقه توسعه داد و از این مسیر، فرصتهای شغلی جدید برای جوامع محلی ایجاد و پویایی اقتصاد آن را فراهم کرد.
امید است که ارسلان زارع که نگاه ترقیخواهانهای به جنوب استان دارد و نمایندگان مجلس با در نظر گرفتن این موارد، اقداماتی مؤثر برای ارتقاء سطح زندگی مردم جنوب استان بوشهر انجام دهند. این اقدامات نه تنها به توسعه اقتصادی این منطقه کمک میکند بلکه باعث افزایش رضایت و امیدواری مردم نیز خواهد شد.