فوت دلخراش یک تبعه افغان در بردخون به دلیل کمبود امکانات اورژانسی/چه کسی اجازه قطع برق درمانگاه فاقد برق اضطراری را صادر کرد؟
- شناسه خبر: 11585
- تاریخ و زمان ارسال: 24 آذر 1403 ساعت 18:12
- بازدید : 43
- نویسنده: عسلویه آنلاین
به گزارش عسلویه آنلاین:ظهر جمعه یک تبعه افغان در حین سمپاشی مزرعه کشاورزی در بخش بردخون دچار حادثه شد. این فرد بر اثر پیچیدن چفیه گردنی به دور شفت تراکتور، دچار آسیب شدید به گردن و خونریزی شد.
بیمار با هوشیاری کامل به درمانگاه مراجعه کرد و قادر به صحبت بود. اما با گذشت زمان، وضعیت او رو به وخامت گذاشت. متأسفانه به دلیل قطع برق درمانگاه و نبود سیستم برق اضطراری، امکان انجام ساکشن بهموقع برای وی فراهم نشد. همچنین، راه هوایی (اینتوباسیون) نیز برای بیمار تعبیه نشد.
با وجود شرایط وخیم بیمار، به دلیل نبود آمبولانس در بخش بردخون، وی به ناچار با خودروی شخصی و به روشی غیراصولی به درمانگاه شهید بردستانی منتقل شد. طبق گزارشات، تنها آمبولانس بخش بردخون در حال انجام مأموریت بود و آمبولانس گلستان ساحلی برای کمک فراخوانده شد.
یوسفی، رئیس اورژانس شهرستان دیر، اعلام کرد که بیمار ساعت ۱۱:۱۰ به درمانگاه بردخون منتقل شد و آمبولانس اعزامی از گلستان ساحلی ساعت ۱۱:۵۳ به درمانگاه رسید. با این حال، به دلیل شدت جراحات و خونریزی، وضعیت بیمار وخیمتر شد.
پس از مشاوره با اورژانس هوایی بوشهر، درخواست اعزام بالگرد انجام شد. اما متأسفانه پیش از رسیدن بالگرد به بردخون در ساعت ۱۳:۵۰، بیمار جان خود را از دست داد.
برخی رسانههای محلی اعلام کردند که بیمار به مراکز درمانی استان اعزام شده است. اما این خبر توسط رئیس اورژانس دیر تکذیب شد. وی تأکید کرد که بیمار پیش از رسیدن بالگرد فوت کرده و پیکر او برای طی مراحل قانونی با خودروی حمل متوفی به درمانگاه بازگردانده شده است.
بخش بردخون با جمعیتی حدود ۱۲ هزار نفر که در فصل برداشت محصولات کشاورزی به ۳۰ هزار نفر میرسد، با کمبود جدی امکانات اورژانسی روبهرو است. این بخش که پیشتر سه دستگاه آمبولانس فعال داشت، اکنون تنها یک آمبولانس فرسوده در اختیار دارد. ساختمان جدید درمانگاه بردخون نیز بدون در نظر گرفتن امکانات درمانی مناسب، قادر به پاسخگویی به نیازهای ساکنان و کارگران فصلی نیست.
این حادثه تلخ بار دیگر بر ضرورت تجهیز و بهبود زیرساختهای اورژانسی و درمانی در منطقه تأکید میکند. حال جای سوال اینجاست که چرا بیماری که میتوانست با طی مسیر یکساعته به بیمارستان کنگان یا خورموج منتقل شود، اینچنین حدود سه ساعت معطل شده است؟
منبع: سورا