مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی: استخدام بی ضابطه در منطقه پارس را به مراجع قضایی معرفی می کنیم/برخی قوانین دست و پاگیرند
- شناسه خبر: 11948
- تاریخ و زمان ارسال: 5 دی 1403 ساعت 21:49
- بازدید : 86
- نویسنده: عسلویه آنلاین
به گزارش عسلویه آنلاین: مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی: استخدام بی ضابطه در منطقه پارس را به مراجع قضایی معرفی می کنیم/برخی قوانین دست و پاگیرند
عسلویه آنلاین – احسان انصاری: سخاوت اسدی مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس است که در سال های اخیر مدیریت این مجموعه عظیم را برعهده داشته است. رویدادپارس برای بررسی و تحلیل مهم ترین فرصت ها و چالش های پیش روی منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با مدیر عامل این مجموعه گفت وگو کرده که در ادامه ماحصل این گفت وگو را می خوانید.
جامعه محلی به چه میزان از منطقه ویزه اقتصادی سود برده است؟آیا با توجه به ظرفیت ها و هزینه هایی که جامعه محلی برای تحقق اهداف منطقه ویژه انرژی پارس صرف کرده جامعه محلی از آن متنفع شده است؟
میدان گازی پارس جنوبی یک میدان مشترک است و نظام جمهوری اسلامی علی رغم همه تحریم ها و فشارهای بین المللی که در سال های اخیر متحمل شده در حد بضاعت و حتی فراتر از بضاعت خود در این منطقه سرمایه گذاری کرده است.هدف نیز این بوده سهم مردم ایران از این میدان هدر نرود. به همین دلیل تأسیسات عظیمی در این منطقه به وجود آمده که همه مردم ایران از آن بهره مند هستند.شرایط به شکلی نیست که تنها بخشی از جامعه از آن بهره مند باشند و بلکه همه جامعه از فوائد آن استفاده می کنند. هنگامی که عنوان می شود۷۰ درصد گاز کشور از این منطقه تولید می شود به معنای این است که همه مناطق کشور از آن بهره مند هستند. از سوی دیگر۵۰ درصد ظرفیت پتروشیمی نیز در این منطقه وجود دارد که سود آن به همه مردم می رسد.جامعه محلی و مردم شریف استان بوشهر نیز مانند دیگر مناطق از این مواهب بهره مند هستند. با این وجود باید این بهره وری ها بیشتر باشد. به دلیل محدودیت هایی که با حضور صنایع در منطقه ایجاد شده مردم باید بهره مندی بیشتری داشته باشند.البته به واسطه توسعه منطقه امکانات و زیرساخت ها توسعه پیدا کرده و شاید امکاناتی که در شرایط کنونی در این منطقه وجود دارد در خیلی از مناطق دیگر کشور وجود نداشته باشد.با این وجود هنوز استان بوشهر در زمینه زیرساخت ها نیازمند تقویت است. این در حالی است که با توجه به رویکرد دولت چهاردهم امیدواری های زیادی برای سرمایه گذاری و توسعه زیرساخت های بیشتر در منطقه وجود دارد.
یکی از مهم ترین دغدغه های مردم بوشهر استفاده از نیروهای غیربومی در منطقه،حضور مدیران پروازی و اعضای هئیت مدیره غیربومی شرکت ها بوده است. برای مرتفع کردن این دغدغه ها چه تمهیداتی اندیشیده شده است؟
از اواخر دهه ۱۳۷۰ که توسعه پارس جنوبی آغاز شده و در نیمه اول دهه ۸۰ برخی از پالایشگاه ها راه اندازی شده و برخی فازهای پارس جنوبی آغاز شده ترکیب نیروی انسانی در همه کشور به شکل دیگری بود و به همین دلیل ضرایب در آن مقطع زمانی قابل قبول نبوده است. با این وجود به مرور زمان با تمهیداتی که دولت ها و وزارت نفت در نظر گرفته این روند وضعیت بهتری پیدا کرده است.در شرایط کنونی در آزمون هایی که برگزار می شود معمولأ بالای۵۰ درصد و گاهی تا۷۵ درصد نیروهای بومی پذیرفته می شوند.حتی برخی آزمون ها به صورت اختصاصی برای نیروهای بوشهر تعریف شده است.با این وجود همواره در همه حوزه ها اقدامات بی ضابطه انجام می شود و در منطقه پارس جنوبی نیز این احتمال وجود دارد که نهادهای نظارتی به موضوع ورود کرده و با متخلف و یا متخلفان برخورد خواهند کرد.سیاست ما در این زمینه این بوده که اقدامات بی ضابطه در زمینه اشتغال نیروهای کار با برخورد قانونی مواجه شود و به مراجع قضایی معرفی شوند.
در سال های اخیر اکوسیستم و محیط زیست منطقه تحت تأثیر فعالیت صنایع و پتروشیمی ها قرار گرفته است.برای کاهش آلایندگی ها و آسیب های احتمالی به محیط زیست چه برنامه ریزی هایی صورت گرفته است؟
به صورت طبیعی هنگامی که در یک منطقه صنعت وارد می شود با خود آلودگی نیز به همراه می آورد.به همین دلیل باید اقدامات جبرانی زیست محیطی برای منطقه انجام شود تا آلودگی ها مهار و پایش شود.در چنین شرایطی ما مراکز آنلاین پایش هوا وآب های زیرزمینی و دریا را به صورت مرتب دنبال می کنیم و هر زمان نیز اتفاقی رخ داده بلافاصله آن را مرتفع و در صورت وارد شدن خسارت جبران کرده ایم. در شرایط کنونی من به جرأت می توانم عنوان کنم که بیش از۹۰۰ میلیون یورو سرمایه گذاری برای طرح های زیست محیطی در نظر گرفته شده است که تاکنون بی نظیر بوده است. البته ضعف ها و عقب ماندگی هایی نیز در این زمینه وجود دارد که نیازمند توجه جدی تر و تصمیمات جدیدی است.
رئیس جمهور تا پایان سال به بوشهر سفر خواهد کرد. این در حالی است که استاندار بوشهر رایزنی های مختلفی را در سطح کلان و با دیدار با وزرای دولت انجام داده اند. مهم ترین اولویت های سفر رئیس جمهور به بوشهر را چه می دانید؟
سفر رئیس جمهور به بوشهر فرضت مغتنمی برای ما خواهد بود که بتوانیم دغدغه ها و مطالبات خود را با دولت محترم در میان بگذاریم.در سفر رئیس جمهور فقید آقای رئیسی مصوبه ای در حدود۵۴۰۰ میلیارد تومان در حوزه نفت تصویب شد که خوشبختانه همه آن تأمین اعتبار شده است و در شرایط کنونی در حال اجرا است.ما امیدواریم سفر آقای پزشکیان به بوشهر نیز همراه با خیر و برکت برای استان بوشهر باشد.در چنین شرایطی مهم ترین اولویتی که من باور دارم می تواند به استان بوشهر کمک کند دادن اختیارات بیشتر به مدیران محلی و استانی است. بدون تردید در صورتی که چنین اتفاقی رخ می داد عمران وآبادانی با سرعت بیشتری رخ خواهد داد.در شرایط کنونی یکی از مشکلات ما نبود اختیارات است و برخی قوانین دست و پاگیری که در این زمینه وجود دارد اجازه نمی دهد اهداف مورد نظر تحقق پیدا کند.ما امیدواریم با توجه به رویکردی که دولت آقای پزشکیان در پیش گرفته استان بوشهر بتواند در راستای توسعه و پیشرفت با سرعت بیشتری حرکت کند.
* رویداد پارس