عملیات بارگیری جکت سکوی طرح توسعه میدان گازی بلال در بوشهر با موفقیت انجام شد
- شناسه خبر: 12752
- تاریخ و زمان ارسال: 3 بهمن 1403 ساعت 15:19
- بازدید : 10
- نویسنده: عسلویه آنلاین
مجری طرح توسعه میدان مشترک گازی بلال گفت: عملیات بارگیری جکت سکوی طرح توسعه این میدان به منظور انتقال و نصب در بلوک مخرنی این طرح در مرز ایران و قطر در خلیج فارس با موفقیت از محل اسکله شماره ۳ یارد شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) در بوشهر، پایان یافت.
به گزارش عسلویه آنلاین، احسان محمدی روز چهارشنبه در جریان عملیات بارگیری این جکت افزود: ساخت و بارگیری این جکت سرچاهی پیشنیازی برای آغاز عملیات حفاری چاهها و نصب تاسیسات فراساحلی طرح توسعه میدان مشترک گازی بلال است.
وی افزود:: با توجه به راهبرد وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران در اولویتبخشی به طرحهای توسعه میادین مشترک گازی و نفتی با اولویت طرحهای گازی، به منظور افزایش ظرفیت تولید گاز و کمک به رفع ناترازی انرژی، این طرح نیز در اولویت برنامههای توسعهای شرکت نفت و گاز پارس قرار دارد و امروز نیز با تلاش متخصصان داخلی گامی مهم در روند عملیات اجرایی آن برداشته شد.
محمدی با اشاره به اینکه بلافاصله پس از عملیات بارگیری جکت سکوی میدان گازی بلال، مراحل مهاربندی این جکت با وزن تقریبی سه هزار و ۱۰۰ تن و ارتفاع ۷۵ متر روی بارج مهدیس یک آغاز شده است، ادامه داد: پس از تکمیل این مرحله و مهاربندی سازه جکت روی بارج، جکت به موقعیت بلوک مخزنی میدان گازی بلال ارسال و در عمق ۶۵ متری در بستر آبهای خلیج فارس نصب میشود.
وی با بیان اینکه توسعه میدان گازی بلال از سوی شرکت ملی نفت ایران به شرکت پتروپارس بهعنوان پیمانکار عمومی طرح (GC) واگذار شده است، افزود: عملیات اجرایی و ساخت جکت سرچاهی میدان گازی بلال با مبلغ قراردادی نزدیک به ۱۶ میلیون دلار، پس از انجام مهندسی، خرید و انتقال کالای پروژه به محل یارد ساخت جکت در اوایل خردادماه سال جاری توسط شرکت صدرا آغاز شد و با ثبت یک میلیون و ۳۰ هزار نفر ساعت کار بدون حادثه پایان یافت.
محمدی گفت: با هدف استفاده حداکثری از ظرفیت شرکتهای توانمند ایرانی در بخش پیمانکاری، فعالیتهای این طرح توسعه در قالب برگزاری مناقصه از طرف شرکت پتروپارس به پیمانکاران ایرانی واگذار میشود.
مجری طرح توسعه میدان گازی بلال با اشاره به اجرای این طرح در پنج بسته کاری گفت: در قالب این بستههای کاری افزون بر ساخت و نصب جکت سرچاهی، حفاری چاههای توصیفی به عنوان اولین بسته کاری طرح توسط شرکت حفاری دانا در انتهای سال ۱۴۰۱ به پایان رسید و در زمان حاضر بستههای کاری ساخت عرشه و متعلقات آن، توسط شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران و حفاری چاههای توسعهای توسط شرکت پوسکو در دست اجراست.
وی افزود: واگذاری بسته کاری احداث خط لوله دریایی و فیبر نوری نیز در آینده نزدیک، تعیین تکلیف و پیمانکار ایرانی آن مشخص خواهد شد.
محمدی ظرفیت تولیدات طرح توسعه میدان گازی بلال را معادل ۱۴.۲ میلیون مترمکعب گاز و ۱۰ هزار بشکه میعانات گازی عنوان کرد و گفت: بدین ترتیب ظرفیت تولید گاز این طرح معادل و بیش از گاز مصرفی استان اردبیل به عنوان یکی از سردسیرترین نقاط ایران است که این قابلیت نشاندهنده اهمیت تولیدات گازی این طرح برای کشور است.
وی با اشاره به اینکه میدان گازی بلال در بخش شرقی میدان گازی پارس جنوبی قرار گرفته و فقط در بخش فراساحل اجرا میشود، افزود: گاز تولیدی این میدان از طریق اتصال یک خط لوله به طول ۳۰ کیلومتر به موقعیت سکوی ۱۲A پارس جنوبی ارسال و سپس از طریق خط لوله دریایی ۳۲ اینچ این سکو به پالایشگاه فاز ۱۲ منتقل خواهد شد./ایرنا