چرا عسلویه باید ویژه دیده شود؟!
- شناسه خبر: 13623
- تاریخ و زمان ارسال: 29 بهمن 1403 ساعت 20:03
- بازدید : 185
- نویسنده: عسلویه آنلاین

حسن ملک پور _ فعال سیاسی و اجتماعی
فرمانداری ویژه یکی از مراکز دولتی وابسته به وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران است که ازنظر سلسله مراتب اداری فراتر از فرمانداری و فروتر از استانداری قرار دارد. فرمانداری ویژه بخش عمدهای از اختیارات استانداری را دارد و تشکیلاتی است که از فرمانداری گستردهتر، توانمندتر و بزرگتر، ولی از استانداری کوچکتر و محدودتر است. شخص مسئول فرمانداری ویژه را فرماندار ویژه میگویند.
شرایط
این مرکز در شهرستانهایی که دو شاخص از میان شاخصهای پنجگانه زیر را دارا باشند، تأسیس میشود:
۱-جمعیت شهرستان بیش از ۲۵۰٬۰۰۰ نفر باشد.
۲-جمعیت مرکز شهرستان بیش از ۱۲۵٬۰۰۰ نفر باشد.
۳-مسافت بین مرکز شهرستان و مرکز استان بیش از ۱۲۵ کیلومتر باشد.
۴-سابقه فرمانداری بیش از ۵۰ سال
۵-مساحت شهرستان بیش از ۵ هزار کیلومتر مربع
در سال ۱۳۸۶ شهرستانهایی که از سه شاخص اول، تنها دو شاخص را دارا بودند، فرمانداری آنها به ویژه ارتقا یافت. بعدها دو شرط دیگر به این سه شرط اضافه شد. شرط مساحت ابتدا ۱۰ هزار کیلومتر مربع بود که بعد به ۵ هزار کیلومتر تقلیل یافت
حالا سوال اساسی این است چرا عسلویه باید فرمانداری ویژه داشته باشد و چرا مسئولین و مردم آن را مطالبه میکنند ؟!
از پنج شاخص ایجاد فرمانداریهای ویژه، دو شاخص مرتبط با جمعیت و یک شاخص مرتبط با وسعت است و شاخص دیگر به قدمت اشاره کرده.
اما بحث اصلا بر ماهیت داشتن این شرایط توسط منطقه مهم و استراتژیکی چون عسلویه نیست ؛ به عبارتی بحث کمی نیست بلکه کیفی است !!
به این معنا که اگه ملاک ویژه شدن را شاخص های خاصی مانند جایگاه عسلویه در اقتصاد کشور در نظر بگیریم میتوان به جرات گفت هیچ شهرستانی از هزار و اندی شهرستان ایران به گرد پای او هم نمیرسد ،هر چند مدعای ما این است که عسلویه دو شاخص و بیشتر از شروط پنجگانه را داراست ولی برای ویژه دیگه شدن همین یک ویژگی کافی است که اقتصاد کشور متکی بر منطقه عسلویه است .
طی بیش از بیست سال گذشته شهرستان عسلویه به دلیل تعیین شدن به عنوان قطب تولید، فرآوری و صادرات انرژی ایران شاهد بزرگترین نهضت توسعه اقتصادی در تاریخ کشور بوده است، بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در این منطقه آن را به موتور خلق ارزش افزوده برای نسل های آتی بدل ساخته است ، ۲۴ فاز پالایشگاهی به ظرفیت تولید ۷۹۰ میلیون مترمکعب گاز غنی در روز، ۹ میلیون تن اتان در سال، ۱۰.۵ میلیون تن در سال گاز مایع(پروپان و بوتان) ،۴۸۰۰ تن در روز گوگرد و ۱.۲ میلیون بشکه در روز میعانات گازی در منطقه پارس فعال می باشد. مجموعا ۲۸ فاز پالایشگاهی استاندارد در منطقه پارس یک و دو به بهرهداری رسیده یا در حال ساخت است.
صنایع پتروشیمی با وسعت ۱۰۰۰ هکتار دربردارنده بیش از ۳۶ مجتمع فعال و نیمه فعال پتروشیمی است، که ظرفیتی بیش از ۶۸ میلیون تن در سال دارد.
حال این ظرفیت عظیم اقتصادی که مهمان سال های های سال این منطقه است و ارزش حیاتی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی را دارد آیا نیاز به اثبات جمعیت و وسعت آن است تا ویژه دیده شود ؟!
قطعا جواب هر انسان ذی وجدان با تعقلی به این خواسته *خیر* است
حال شما بگویید آیا عسلویه باید مطالباتش را به شکل ویژه پیگیری کند یا خیر؟؟