آقای نماینده! بجای ناله، قانون بگذارید تنها راه الزام شرکت های پتروشیمی منطقه پارس جنوبی برای اجرای مسئولیت های اجتماعی تصویب قانونی واضح و الزام آور است، اجرای مسئولیت های اجتماعی باید از توصیه و تاکید خارج شود 
- شناسه خبر: 677
- تاریخ و زمان ارسال: 18 خرداد 1401 ساعت 6:21
- بازدید : 280
- نویسنده: عسلویه آنلاین
ابراهیم قیصری فعال رسانه ای و اجتماعی جنوب استان:
ابراهیم رضایی نماینده دشتستان در جلسه شورای اداری این شهرستان با حضور معاون پارلمانی رئیس جمهور گفته: بوشهر استانی ثروتمند است و مجتمعهای پتروشیمی در منطقه عسلویه با سود ۵ میلیارد دلاری در سال در این استان واقع شده است.
رضایی ادامه داد: در توسعه پارس جنوبی از جمله مجتمعهای پتروشیمی، مردم دشتستان بیشترین سهم در حوزه نیروی انسانی متخصص داشتهاند ولی از مسؤولیت اجتماعی صنایع پارس جنوبی در دشتستان خبری نیست.
پیرامون مسئولیت های اجتماعی شرکت های عسلویه و این صحبت های نماینده دشتستان ذکر چند نکته قابل توجه است:
۱ شرکت های پتروشیمی واقع در پارس جنوبی نه فقط در دشتستان، در عسلویه، جم و کنگان که مستقیم تحت تاثیر آلایندگی و تاثیرات اقتصادی و اجتماعی این شرکت ها هستند نیز اقدامات خاصی انجام نداده اند.
۲ شرکت های پتروشیمی با استفاده از منابع خدادادی این منطقه سودهای هنگفت درو می کنند و انجام مسئولیت های اجتماعی کمترین خواسته مردم منطقه میزبان نفت و گاز است، مردمی که حافظان و پاسداران نجیب منطقه هستند؛ قطعا رویکرد تعامل با منطقه پیرامونی سبب می شود مردم این شرکت ها را از خود بدانند، موضوعی که بیشتر شرکت های عسلویه با آن بیگانه اند.
۳ در یکی از ۳۰ شرکت پتروشیمی واقع در عسلویه، درآمد یک سال آن، بالای سه هزار میلیارد تومان است؛ مدیر عامل شرکت پتروشیمی پردیس گفته درآمد این شرکت از صادرات سال گذشته ۸۷۸ میلیون دلار بوده است، که با نرخ دلار امروزی حدود سه هزار میلیارد تومان می شود. این شرکت در زمینه مسئولیت های اجتماعی هیچ اقدام خاصی نکرده و فقط چند صد میلیون تومان سهم خود را در شورای راهبردی پتروشیمی های پارس واریز کرده است. بقیه شرکت های پتروشیمی نیز عملکرد قابل قبولی نداشته اند.
۴ اولین مقصر عدم توجه شرکت های پتروشیمی عسلویه به مسئولیت های اجتماعی، نمایندگان استان بوشهر در مجلس شورای اسلامی هستند چرا که قانونی واضح و الزام آور پیرامون مسئولیت های اجتماعی را مصوب نکردند. جناب رضایی نماینده دشتستان بداند تا زمانی که قانونی الزام آور برای مسئولیت های اجتماعی نباشد شرکت ها از این موضوع دوری می کنند.
۵ تازمانی که مسوولان استان دنبال صدقه سری شرکت های درآمدزا و خواهش و تمنا از مدیرانش هستند این شرکت ها هیچ منفعتی برای استان نخواهند داشت و تمام درآمدها به جیب آقازاده ها واریز می شود
۶ پرداختی های ارزش افزوده شرکت های پتروشیمی مستقر در عسلویه فقط در سال گذشته بیش از ۴ هزار میلیاردتومان بوده است و طبق قانون باید ۴۴ درصد از این پرداختی ها به شهرداری ها و دهیاری های استان برگردد؛ سوالی که نماینده دشتستان باید پاسخ دهند سهم استان از این پرداختی ها چقدر است؟ و چه مقدار از این واریزی ها به استان برمی گردد؟!
اگر سهم استان از این اعتبارات پرداخت شود قطعا عمران و آبادانی در استان بوشهر و به ویژه دشتستان آقای رضایی رونق خواهد گرفت.
۷ جناب رضایی بداند؛ نمی تواند در تریبون رسمی مجلس شورای اسلامی علیه مدیر عامل شرکت های پتروشیمی عسلویه موضع گیری کند و در استان برای عدم اجرای مسئولیت های اجتماعی در دشتستان گلایه کند. تا زمانی که قانونی الزام آور برای مسئولیت های اجتماعی وجود ندارد، از روی ناچاری، راهکارش تعامل با مدیران شرکت های عسلویه است.
۸ بیشتر مواقع می توان کم کاری خود را با پاسکاری به دیگران سرپوش گذاشت. حالا هم جناب رضایی کم کاری خود را در بحث نظارتی و وضع قانونی کارآمد با گلایه از شرکت های پتروشیمی لاپوشانی می کند. نماینده دشتستان برای این موضوع از قدرت و نفوذ رسانه ها و تریبون های رسمی نیز بهره می گیرد درحالی که راهش این نیست.
۹ در استان بوشهر باید رویه ای جاری شود شهرستان های استان به نسبت تاثیرپذیری از صنایع عسلویه از منافع مسئولیت های اجتماعی بهره مند شوند. قطعا عسلویه از هر شهرستانی دیگر در استان برای مسئولیت های اجتماعی سزاوارتر است و بعد از آن دیگر شهرستان ها براساس اولویت از منافع مسئولیت های اجتماعی بهره مند شوند.
۱۰ تنها راه الزام شرکت های پتروشیمی منطقه پارس جنوبی برای اجرای مسئولیت های اجتماعی تصویب قانونی واضح و الزام آور است، اجرای مسئولیت های اجتماعی باید از توصیه و تاکید خارج شود.
هم اکنون در سازمان برنامه و بودجه قانون برنامه هفتم نگارش می شود، از این رو باید با رایزنی مسوولان استان و نمایندگان مجلس، الزام تمام شرکت ها حتی شرکت های غیردولتی به انجام مسئولیت های اجتماعی قید گردد تا درصدی از درآمدها در این بخش هزینه گردد.